Butterfish (máslová ryba) filet bez kostí a kůže, 3,2 kg
Kód: 102350Detailní popis produktu
Butterfish filet bez kostí a kůže je velmi oblíbený produkt mezi milovníky rybích specialit.
Butterfish filety jsou jednotlivě zabalené ve fólii a glazované do 10 %, což pomáhá zabránit vysychání, oxidaci a ztrátě chuti zmrazených ryb. Glazování je technologický proces, kde rybí maso se pokropí tenkou vrstvou vody, která po zmrznutí vytvoří ochrannou vrstvu, čímž zaručuje stálou strukturu a chuť masa po celou dobu skladování.
Velikost filetů se pohybuje v rozmezí 2 – 7 kg, s průměrnou váhou cca 3,2 kg. Jedná se o rybu s měkkým, poddajným masem s výraznou máslovou chutí. Obsahuje zdravé tuky, ale také gempylotoxin, který při konzumaci ve větším množství může způsobovat zdravotní potíže. Proto odborníci doporučují maximální denní dávkou butterfish ryby do 150 g (váha syrové ryby) tepelně opracované při min. 100 °C, alespoň 15 minut. Dětem se konzumace této ryby nedoporučuje.
Ideální způsob přípravy obnáší grilování a smažení, díky vysokému obsahu tuku butterfish filet chutná výborně i po vyuzení. Hladký filet bez kůže a téměř bez kostí je tak pohodlný na přípravu. Dodávaný filet je hluboce zmrazený.
BUTTERFISH – MAKRELA MÁSLOVÁ (Lepidocybium flavobrunneum). Složení je vztaženo k čisté hmotnosti (bez glazury). Odloveno v moři, oblast odlovu Tichý oceán – FAO 71 Kategorie lovného zařízení: Háčky a šňůry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mořské ryby |
---|---|
Hmotnost: | 4 kg |
Země původu: | VNM |
Balení: | 2 – 7 kg |
Expirace od výroby: | 540 |
Energetická hodnota kj/kcal: | 610 |
Tuky: | 8,0 g |
Nasycené mastné kyseliny: | <0,1 g |
Bílkoviny: | 17 g |
Alergeny: | 04 RYBY |
Stopová množství alergenů: | Neobsahuje |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.