Hrášek Nowaco 15 x 350 g
Kód: 410207Detailní popis produktu
Hluboce zmrazený. Před přípravou nerozmrazujte.
Návod k přípravě: Zmrazený hrášek vsypte do vroucí, mírně osolené vody, nechte přejít varem a ihned odstavte. Po ochlazení používejte všude tam, kde se používá čerstvá zelenina. Upravujte podle běžných kuchařských receptů. Mikrovlnná trouba: Zmrazený hrášek vsypte do vhodné nádoby pro mikrovlnný ohřev, přidejte tři polévkové lžíce vody, případně trochu soli a přikryté vařte při výkonu 800 – 900 W cca 6 minut. V průběhu úpravy je nutno vaření dvakrát až třikrát přerušit a hrášek promíchat. Hrášek Nowaco je jemný a sladký, a to díky šetrnému blanšírování a následnému šokovému zmrazení bezprostředně po sklizni. Sklizeň hrášku nastává začátkem června a trvá zhruba 3 až 4 týdny. Hrášek je plodina vysoce náchylná na kvašení, a proto se musí zamrazit do 3–4 hodin po sklizni, jinak začnou působit enzymy, které přeměňují cukry na škrob, a plodina tak ztrácí svou přirozenou sladkost. Hrášek má různé druhy jakosti, které ovlivňují kvalitu i cenu – čím mladší hrášek se sklidí, tím je menší, sladší a dražší. Setkáváme se tak s označením “fine“ = jemný, “very fine“ = velmi jemný a “extra fine“ = extra jemný.
Po rozmrazení znovu nezmrazujte Skladujte při teplotě -18 °C nebo nižší. Uchování u spotřebitele * -6 °C 1 týden ** -12 °C 1 měsíc *** -18 °C viz Min. trvanlivost
Výrobce: Bidfood Opava s.r.o., V Růžovém údolí 553, 278 01 Kralupy nad Vltavou, Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovoce a zelenina |
---|---|
Země původu: | CZE |
Expirace od výroby: | 540 |
Energetická hodnota kj/kcal: | 318 |
Tuky: | 1,2 g |
Nasycené mastné kyseliny: | <0,1 g |
Sacharidy: | 7,8 g |
Cukry: | 4,1 g |
Bílkoviny: | 5,1 g |
Sůl: | 0,26 g |
Alergeny: | Neobsahuje |
Stopová množství alergenů: | 09 CELER |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.