Kapský angrešt /Physalis, sušený, 1 kg
Kód: 20758Detailní popis produktu
Kapský angrešt, (Physalis) má sladko-kyselou a ovocně-aromatickou chuť. Toto sušené ovoce se vyrábí z plně zralého čerstvého ovoce, ze kterého je odstraněna voda. Může se jíst jen tak sušené, ale také dát do vody, ovocné šťávy nebo alkoholu. Mochyně peruánská, latinsky physalis, židovská třešeň nebo kapský angrešt skrývá ovoce v papírové lucerně. Původně pochází z Jižní Ameriky. Plody této rostliny jsou nejenom zdraví prospěšné, ale také krásně vypadají. Jsou velmi šťavnaté a chutnají sladkokysele. Někomu připomínají pomeranče a limetky, jiným jahody či kiwi. Vůní se nejvíce blíží ananasu, ale někdo v nich cítí i mrkev, jablka či angrešt. Každopádně se vyznačují vysokým obsahem vitamínu C, A a bioflavonoidu rutinu (někdy označovaný jako vitamín P). Pro svůj netradiční vzhled se bobule physalisu často používají jako dekorace k dezertům nebo drinkům. Udělat si z něj můžete i marmeládu nebo přidat do koláče. Nezapomeňte však párkrát propíchnout hladkou slupku, aby se dovnitř mohl dostat cukr. Pravidelnou konzumací tak posílíte svou imunitu a budete odolnější vůči stresu. Složení: Physalis. Skladujte v chladu, suchu a chráňte před přímým slunečním světlem. Alergeny: může obsahovat stopy lepku, vejce, lupiny, mléka, sóji. Odpovědný podnikatel: Balení: BOS FOOD Düsseldorf Grocery Wholesale GmbH, Gruenstr. 24 c, 40667 Meerbusch, Německo. Prodejce v ČR: Toppotraviny.cz, s.r.o., IČ: 24809594, DIČ: CZ24809594, Praha 5.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené ovoce |
---|---|
Hmotnost: | 1.01 kg |
Skladovací teplota: | 5.00 °C |
Energetická hodnota kj/kcal: | 1386/328 |
Stopová množství alergenů: | 06 SÓJOVÉ BOBY, 03 VEJCE, 07 MLÉKO, 05 ARAŠÍDY, 13 VLČÍ BOB, 01 OBILNINY, 08 OŘECHY |
Bílkoviny g: | 10 g |
Cukry g: | 60 g |
Nasycené mastné kyseliny g: | 1,2 g |
Organický: | Ne |
Sacharidy g: | 60 g |
Sůl g: | 0,06 g |
Tuky g: | 4,9 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.