Manioková mouka, pražená, 500g
Kód: 38207Detailní popis produktu
Manioková mouka je vyrobena z kořenů manioku. Farinha de Mandioca zajišťuje nezbytnou vazbu v omáčkách či pudincích bez ovlivnění chuti. Manioková mouka je také vhodná pro pečení a je bezlepkovou alternativou ke kukuřičné mouce. Maniok známý také pod názvy cassava, yuca nebo tapioca je víceletý keř o výšce 1-3m jehož nejčastěji zpracovávanou částí jsou kořeny. Jedlé kořeny manioku mají poměrně neutrální chuť a je možno je použít jako přílohu k mnoha jídlům. Běžně se vaří a konzumují jako brambory, proto je také manioku někdy přezdíváno "sladké brambory". Je však zpracováván na mnoho jiných způsobů z nichž jeden z nejvýznamnějších je manioková mouka. Tou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku. To ocení zejména lidé trpící celiakií. Manioková mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je vláčnější a méně se drolí. Obsahové látky: Maniok obsahuje sacharidy, 1-2% dusíkatých látek, vitamíny a minerální látky. Hlízy manioku jsou bohaté na vápník a vitamín C. Dále obsahují thiamin, riboflavin. TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky. Složení: Pražená manioková mouka. Uchovávejte v chladu a suchu. Země původu: Brazílie. Vlastnosti: Bez lepku. Odpovědný podnikatel: SUCO DO BRASIL, Productos Latino GmbH, 41460 Neuss, Německo. Prodejce v ČR: Toppotraviny.cz, s.r.o., IČ: 24809594, DIČ: CZ24809594, Praha 5.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Marmelády, džemy, ovocné pomazánky |
---|---|
Hmotnost: | 0.51 kg |
Energetická hodnota kj/kcal: | 1420/338 |
Bílkoviny g: | 1,2 g |
Cukry g: | <0,5 g |
Nasycené mastné kyseliny g: | <0,1 g |
Organický: | Ne |
Sacharidy g: | 82 g |
Sůl g: | 0,08 g |
Tuky g: | <0,5 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.