Paprika prášek - Pimentón de la Vera D.O.P., uzená, ostrá, Španělsko,350g
Kód: 12227Detailní popis produktu
Uzená mletá paprika, neboli pimentón, se vyrábí z rozemletých červených chilli papriček a patří mezi jednu z hlavních ingrediencí španělské kuchyně. Přidává se do široké škály výrobků, do klobásy chorizo,do polévek, chobotniček po smažená vejce. Jejjí síla do jisté míry závisí na odrůdě použité papriky. Může být sladká a jemná(dulce) nebo pálivá (picante).V každém případě se před zpracováním odstraňují všechna semena, tudíž není nikdy pálivá jako původní paprika. Originální uzená paprika „Pimentón de la Vera“ se suší výhradně na dubovém dřevě. Celé nasbírané papriky se rozloží na dřevěnou mříž (na tzv. povalech) ve výšce 2,5 metru nad zemí. Potom se na hliněné podlaze zažehne oheň a nechá se lehce hořet až doutnat. Následně usušené papriky putují do mlýnů, kde se odstraní stopky a část semen, ne však všechna, protože obsahují mastné kyseliny. Tyto kyseliny rozhodují o konzistenci mleté papriky. Mletí probíhá mezi mlýnskými kameny pomalu. Rychlé mletí by papriku zahřívalo a teplem by uzená vůně vyprchala a paprika by ztratila svoji kvalitu. Tato paprika je často nazývána "červené zlato" a to především díky své pověsti a tradičnímu zpracování. Složení: uzené feferonky (Capsicum Anuum a Capsicum Longum). Skladujte v chladu, suchu a chraňte před světlem. Vlastnosti: bez lepku. Odpovědní podnikatelé: NORTE EXTREMEÑA DE TRANSF.AGRIC. SA, Ctra. de Trujillo, Km. 1, 10600 PLASENCIA, Španělsko. Prodejce v ČR: Toppotraviny.cz s.r.o., IČ:24809594, DIČ:CZ24809594, Praha 5.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Paprika |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Energetická hodnota kj/kcal: | 1313/314 |
Bílkoviny g: | 15 g |
Cukry g: | 7,6 g |
Nasycené mastné kyseliny g: | 1,9 g |
Organický: | Ne |
Sacharidy g: | 35 g |
Sůl g: | <0,01 g |
Tuky g: | 13 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.